Terapevtska podpora

Integrativna manualna terapija

Integrativna obravnava je terapija in podpora, pri kateri glede na potrebe posameznika, ugotovljene na pregledu, uporabljamo različne tehnike podpore. Poslužujem se fizioterapije (sklepna mobilizacija, kinezioterapija,ročna limfna drenaža), manualnih tehnik (ortopedska manualna medicina Cyriax, Mulligan, McKanzie in drugo), kraniosakralne obravnave, visceralne manipulacije, somatoemotivne sprostitve in energetske podpore ter usmerjenega terapevtskega dialoga oz counsellinga.
Z integrativno obravnavo nudim podporo pri težavah gibalnega aparata in težavah psihosomatskega značaja.
NAROČILO NA POSVET

Kranio-sakralna obravnava

Kranio-sakralna obravnava je celostna manualna obravnava, ki podpira stanje dobrega počutja in zdravja. Z nežnimi ročnimi prijemi in posluhom do telesnih ritmov izvaja mobilizacijske prijeme kraniosakralnega sistema, ki ga predstavljajo kosti lobanje (kranium) in križnice (sakrum) z ovojnico znotraj hrbteničnega kanala (dura mater). S kranio-sakralno obravnavo lahko pomagam pri težavah povezanih s stresom, izčrpanostjo, podpora v času nosečnosti in po porodu, po različnih emocionalnih traumatičnih dogothih (izgube, nesreče, selitve, poškodbe, operativni posegi,…).
NAROČILO NA POSVET

Ročna limfna drenaža

Ročna limfna drenaža je manualna tehnika, ki stimulira oziroma podpira limfni sistem organizma. S tem pomaga pri odstranjevanju odvečnih snovi in podpira naš imunski sistem pri delovanju. Limfni sistem je odgovoren za odnašanje odvečne vode, proteinov in nekoristnih snovi iz našega tkiva do krvnega obtoka. To vključuje tudi stranske produkte vnetij, mrtve celice in toksine. Zato z ročno limfno drenažo spodbudimo in pospešimo zmanjšanje oteklin po operativnih posegih, poškodbah ali drugih bolezenskih stanjih ter pomagamo vzpostaviti ravnovesje v telesu. 
Ročna limfna drenaža deluje tudi antistresno. Stranska učinka sta lahko    zaspanost in povečano delovanje mehurja, kar pa ni nič slabega, saj se s tem organizem čisti. Porušeno ravnovesje v organizmu, bodisi zaradi stresa in preobremenitve bodisi zaradi neupoštevanja lastnih potreb, potreb organizma kot psihičnih potreb, pomeni, da smo na nek način pozabili nase. Takšno stanje kar kliče po limfni drenaži. Stimuliranje limfno-žilnega sistema lahko v vašem organizmu ponovno vzpostavi pravilno ravnovesje in to je tisto, kar si želimo na dolgi rok
NAROČILO NA POSVET

Podpora s pogovorom in integracija z oragnizmom

Podpora s pogovorom in integracija z organizma, je pogovor s klientom o osebnih in odnosnih stiskah ali spremembah, katere se mu dogajajo v življenju. Morda se je na stisko odzval že organizem z bolečinami v križu, s pekočino v želodcu, s tesnobo, anksioznosjo v prsnem košu, glavobolom, upadom energije ali čem drugim. Težave so postale take, da jih sam ne obvladuje več, postale so “prevelike”, ga obremenjujejo in zavirajo pri vsakodnevnem delovanju. Prepoznava, da potrebuje strokovno podporo in vodstvo. Pogovor, ki vključuje tudi prepoznavanje doživljanj v organizmu je namenjeno podpori pri razreševanju čustvene stiske, razbremenitvi posameznika in morda tudi njegovih bližnjih ter usmerjanju klienta k iskanju ustreznih rešitev za težavo, v kateri se je znašel. Življenje je polno izzivov, kriz, vzponov in padcev, novih začetkov in izgub. V tako občutljivih, a hkrati zelo pomembnih trenutkih svojega življenja včasih potrebujemo pomoč, podporo in nekoga, ki nam stoji ob strani. 
NAROČILO NA POSVET

Fizioterapevtska obravnava

S pomočjo fizioterapevtskih metod in tehnik lajšamo in odpravljamo bolečine mišično skleletnega sistema, pospešujemo naravne procese samo celjenja v organizmu po poškodbah ali bolečinskih stanjih, zmanjšujemo napetost v strukturah organizma, zmanjšujemo otekline in vnetja ter povečujemo gibljivost v sklepih. Spodbuja se regeneracijo organizma in dobro počuje posameznika. V nadaljevanju se na fizioterapevtski obravnavi povečujemo mišično moč, ravnotežje, vzdržljivost, izvaja se proprioceptivno in stabilizacijsko vadbo, kar pomaga pri vzpostavitvi osnovne normalne funkcionalnosti poškodovanega predela in poveča splošno funkcionalnost posameznika. Dolgoročni cilj je vzpostaviti takšno  pripravljenost organizma, ki je za posameznika najbolj optimalna.
NAROČILO NA POSVET

Terapevtska masaža

Masaža je ena izmed najstarejših ročnih terapevtskih tehnik. Izvaja se z izmenjavo dotikov med dlanjo in organizmom z namenom zmanjševanja napetosti različnih tkiv. Lahko je kombinacija različnih metod, ki se prilagajajo potrebam in trenutnemu stanju organizma. S poglobljenim in čutnim dotikom ima masaža blagodejen vpliv na osrednji živčni sistem ter ustvari občutek globoke sprostitve, ugodja in dobrega počutja. 
NAROČILO NA POSVET

Energetska podpora

Energetska podpora pomeni podporo na energetskem sistemu človeka. Človeka se podpre z enegetskimi motodami, kar mu pomaga, da aktivira energijski sistem oz. pretok energije in ustvari se možnost za dosego ponovnega ravnovesja. Na ta način spodbudimo organizem, da sam poišče rešitve zase. Energetska podpora organizmu je v pomoč tudi ostalim vrstam zdravljenja organizma in počutja. Človek namreč potrebuje energijo, da ga lahko zdravnik ali drugi terapevti uspešneje pozdravijo oziroma da lahko stopi na pot dobrega počutja. 
NAROČILO NA POSVET

Sproščanje notranjih blokad

Vsaka bolečina v organizmu ali psihična bolečina, vsaka motnja, vsako sporočilo organizma je namenjeno nam, da ga slišimo in zaznamo, saj se v nasprotnem primeru kmalu oglasi nekje drugje, morda drugače, a še glasneje in močneje. Sproščanje notranjih blokad je tehnika, s katero posameznik preko globoke sprostitve prehaja v močno povezavo z lastnim oragnizmom in odkriva zapise blokad, nastalih kadarkoli v času življenja, ki so vzrok za stiske, bolečine, bolezni, poškodbe, strahove, napetosti, notranje konflikte, škodljive vzorce, prepričanja, razvade, odvisnosti … Velikokrat omogoča takojšnje olajšanje. Tehnika je človeku prijazna, saj posameznik razreši motnjo v tolikšni meri, kot je v danem trenutku zanj najbolj primerno oziroma kolikor je v danem trenutku tega sposoben njegov organizem.
NAROČILO NA POSVET

Holistična obravnava

Izraz holizem označuje pristop, ki ne razčlenjuje organizma oz človeka na posamezne komponente, temveč ga obravnava kot celoto. Čeprav je pogosto prisotna določena težava ali bolečina, ki spodbudi potrebo po obravnavi, holističen pristop usmerja pozornost na posameznika kot celoto, ne zgolj na izolirano bolečino ali specifično nevšečnost. Cilj holistične obravnave je uravnovesiti organizem, um in duha, pri čemer se poslužuje različnih pristopov, kot so fitoterapija, energetske tehnike, manualne telesne tehnike ter uporaba Bachovih in avstralskih cvetnih esenc.
NAROČILO NA POSVET

Celostni personalizirani programi

Program je personaliziran, prilagojen posameznikovim potrebam, kar omogoča spremembe in delno odstopanje od predvidenih korakov. Pomembno je, da dosledno sledimo in podpiramo trenutna počutja ter situacije, s katerimi se posameznik sooča.
V program so poleg obveznih vsebin vključene tudi tiste, ki posamezniku osebno pomagajo pri reševanju težav. Poleg praktičnega dela program zajema tudi teoretičen opis in razlago obravnavanih težav.
PREBERI VEČ
Rea Fizioterapija, ŠTC Lucija (športna dvorana) Liminjanska 78 6320 Portorož Slovenija – Vse pravice pridržane.