O meni

Moja pot

Sem fizioterapevtka, ki se ukvarjam s celostnimi manualnimi metodami in drugimi nekonvencionalnimi tehnikami, ki so pospremljene s terapevtskim dialogom. Na ta način pomagam posameznikom na poti dobrega počutja in zdravja.
Kot pripravnica sem začela svojo profesionalno pot s fizioterapevtko Stanislavo Varmuž v Kopru, ki me je prva uvedla v svet poklica fizioterapevta. Moja prva zaposlitev je bila leta 1998 v Termah Krka Strunjan, nadaljevala sem leta 2006 v Studiu Maja, Holistični center in fizioterapija v Kopru. V tem času sem prakso oz. kilometre, kot jim sama pravim, pridobila tudi v športnih klubih.
Skozi leta sem sodelovala z različnimi zunanjimi sodelavci, športnimi klubi in podjetji, med njimi so bili Rokometni klub Olimpija Ljubljana, Rokometni klub Piran, Fizikalija Stanislava Varmuž v Kopru, Fiziatrija Izola, dr. Uljana Antolovič, Osnovna šola Lucija, Društvo za fibromialgijo Koper. Trenutno delujem tudi v  ortopedski Ambulanti Bisturmed Koper in sodelujem s podjetjem v Kopru kot zunanji izvajalec oz. podpornik zdravja na delovnem mestu.
Hvaležna sem vsem delodajalcem in sodelavcem, s katerimi sem sodelovala. Skupaj smo nabirali izkušnje in pomagali ljudem pri lajšanju bolečin in odpravi njihovih težav.

Rea-fizioterapija

Leta 2015 sem v Luciji ustanovila svojo fizioterapevtsko prakso Rea-fizioterapija, posvečeno celostni obravnavi človeka. Ker sem po večletnih izkušnjah dela s klienti spoznala, da na zdravje organizma vpliva še marsiketeri drug dejavnik, sem na dobro počutje in zdravje, začela gledati kot na proces, ki vključuje človeka kot celoto.
Tudi izkušnje dela na sebi in spoznavanje nekonvecionalnih metod holistične medicine sta vplivala, da sem znanja in izkušnje začela povezovati in integirati tako v delo kot tudi v svoje vsakdanje življenje. In tudi moja raziskovanja in učenja so se vrstila v tej smeri. 
Po končanem študiju fizioterapije sem se izpopolnjevala na številnih področjih. Raziskovanje kako človek deluje, zakonitosti delovanja njegovega organizma in kaj vse še vpliva na njegovo delovanje in njegov namen obstoja znotraj življenja pa je tisto, kar me še danes vodi k neprestanemu izpopolnjevanju in pridobivanju novega znanja. 

Sem ženska, ki jo skozi življenje vodijo različne izkušnje lepih in manj lepih trenutkov.

Zaznamovali so me obdobje odraščanja, ljubezni, izgube, spremembe, nova spoznanja in odkrivanja. Vodijo me vera v življenje, zaupanje, vztrajnost, radovednost in veselje do življenja.
Tukaj sem, da podpiram, informiram in vzbujam upanje posameznikom na poti iskanja rešitve iz njihovih bolečin in težav, tako na nivoju organizma kot pri čustvenih oz psihičnih stiskah. Saj vemo, da dolgotrajno zavedno ali nezavedno nezadovoljstvo s samim seboj ali v drugih odnosih, vodi do težav v organizmu in simptomov.  Če posameznik želi in je pripravljen pogledati, ga vodim k prepoznavanju njegovih načinov delovanja, kateri so ga privedli do bolečin v organizmu in da na podlagi tega smiselno preoblikuje svoje življenjske vaskodnevne navade katere mu lahko omogočajo zadovoljujoče bivanje.

Moja moč tiči v sposobnosti ‘stati blizu’

Slišati posameznika in zaznati potencial človeka. Zaznavam točko, v kateri se trenutno nahaja, in iz katere lahko korak za korakom skupaj hodimo proti želenemu cilju.
ZAME STA DOBRO POČUTJE IN ZDRAVJE ZNANOST, HKRATI PA TUDI UMETNOST VEDETI, KAKO ŽIVETI.

Kdo so moje stranke?

Pri svojem delu se posvečam posameznikom, ki doživljajo različna bolečinska stanja organizma. Obiskujejo me ljudje, ki se soočajo z mišično-skeletnimi bolečinami (akutnimi ali ponavljajočimi), težavami s hrbtenico, otrdelim vratom in napetim ramenskihm obročem, mravljinčenjem v nogo ali v roko, bolečinami v zapestju, kolenu, kolku, športnimi poškodbami, zvini gležnja ipd. ter tisti, ki so v procesu okrevanja po operacijah ali pa se pripravljajo na operativni poseg. Tu so tudi ljudje, ki se spopadajo z glavoboli, stanji po možganski kapi, motnjami prebavnega trakta, težo v nogah, edematoznimi oziroma oteklimi nogami, z edemi po mastektomijah, težavami s čeljustnim sklepom, nosečnice in mlade mamice po porodu. Tudi psihosomatske težave, kot je tiščanje v prsih in anksioznost nista redek pojav.
V moji praksi najdejo podporo tudi odrasli, ki se spopadajo s fizičnimi ali psihičnimi izzivi hitrega in neizprosnega vsakdana ter zrelejši posamezniki in starejši, ki se soočajo z bolečinami in izčrpanostjo, ljudje, ki so spoznali, da dobro počutje in zdravo telo nista nekaj samoumevnega. 
Tudi nelagodne vsakodnevne ali življenske situacije, kot so nezadovoljstvo na delovnem mestu, nezadovoljujoči medosebni odnosi, najstniki v obdobju odraščanja in pri osamosvajanju, poporodna psihofizična utrujenost, nezadovoljstvo v družinskih odnosih ali težka obdobja v življenju, kot je nega starejšega starša, izguba bližnje osebe, selitev, različna bolezenska stanja, privedejo človeka v mojo ordinacijo.

Moje vrednote

Ljudje smo celostna bitja – to, kar nas sestavlja, je naša fizična struktura, imamo pa tudi čustveno, mentalno, energetsko in duhovno telo. Če želimo slediti celostnemu dobremu počutju oziroma zdravju, moramo posvečati pozornost vsem delom sebe.
Tako človek kot življenje samo stremita k usklajenosti in razvoju. Vsako preveliko odstopanje od tega se pokaže na različne načine: bolečine v organizmu, bolezni, nezadovoljstvo na delovnem mestu, porušeni družinski in drugi odnosi, slabo počutje.
Človek in njegov organizem sta zakladnica popolnega delovanja. Imata zmožnosti samozdravljenja (ponovnega vzpostavljanja ravnovesja in nadaljnega razvoja), vendar le, če imata za to ustrezno okolje in pogoje. S primernim vodstvom in pripravljenostjo na nekatere spremembe, se to lahko doseže
Združevanje znanj klasične in alternativne medicine z veliko mero srčnosti je tisto, kar pripomore k doseganju dobrega počutja in celostnega zdravja.
Vsak posameznik je unikaten, zato je nadvse pomemben individualen pristop, ki obravnava človeka kot celoto in vzame v obzir vsa področja njegovega življenja. Vsak posameznik je srce zase in zato potrebuje spoštovanje. Je eden in edini in je del celote.
Vsak posameznik je unikaten, zato je nadvse pomemben individualen pristop, ki obravnava človeka kot celoto in vzame v obzir vsa področja njegovega življenja. Vsak posameznik je srce zase in zato potrebuje spoštovanje. Je eden in edini in je del celote.
Vsak posameznik je tudi zakladnica potenciala, ki stremi k realizaciji. Življenje je namenjeno ustvarjanju, izražanju, raziskovanju, spoznavanju, zadovoljstvu in ne zgolj živetju ter preživetju.

Kvalifikacije in izobraževanja

• fizioterapevtka,
• manualna terapevtka (kranio-sakralna obravnava, Cyriax, McKanzy, Muligan),
• terapevtska vadba (za pridobivanje ustreznega zavedanja, čutenja lastnega telesa in izboljšavo celostnega dobrega počutja preko gibanja. Uporaba različnih • pristopov in pripomočkov, vadba kot priprava na porod, poporodna telovadba z dojenčki, vadba za regeneracijo in sprostitev telesa),
• certificirana terapevtka za ročno limfno drenažo,
• kranio-sakralna terapevtka,
• mojstrica energetskega reikija,
• terapevtka energetske medicine.
Drugi energetski pristopi
• energetska tehnika Nenada Janjetovića (krožni tokovi, življenjski tokovi),
• APM (akupunkturna masaža po Penzlu).
naturopatinja (podpora in svetovanja z različnimi celostnimi pristopi):
• floriterapija z Bachovimi in avstralskimi esencami, živalske esence,
• podpora s fitoterapevtskimi pripravki,
• uporaba znanja INTEGRATIVNE BIOLOŠKE ZNANOSTI,
• podpora z uporabo vodenega emocionalnega dialoga,
• uporaba znanja psihoterapevtske modalitete Glasserjeve šole,
• delo na sebi in uporaba znanja kvantne psihologije, ki ga pridobivam pri dr. Yuriju Yatsku, ki vodi programe o osebnostnem razvoju, medsebojni komunikaciji in
• miselnih sposobnostih
Rea Fizioterapija, ŠTC Lucija (športna dvorana) Liminjanska 78 6320 Portorož Slovenija – Vse pravice pridržane.